Broederlijk Delen Quiz

Noord-Zuidquiz

Op 16 maart vond de 7 e NoordZuidquiz plaats in Mariakerke. 21 ploegen hadden zich hiervoor ingeschreven. Dit jaar mochten we gebruik maken van beamer en scherm en dit zorgde voor een vernieuwde opstelling in ’t Viooltje. Guatemala was de rode draad doorheen de avond, eigen grond voor de boeren de inzet. De campagnefilm in het begin maakte een en ander duidelijk. Quizmaster Dirk leidde de ploegjes vlekkeloos doorheen de avond en de tien rondes. Er was nagedacht over de vragen, maar er werd nog meer nagedacht over de antwoorden. En er werd vlot verbeterd door Ann, Edith, Johan en Maarten. De scores lagen over het algemeen hoog. Toch kon er maar één winnaar zijn op het einde en dat was de ploeg van Open-school. nYpsilon en Team Rocket waren respectievelijk tweede en derde.
Verlorenvantevoren eindigde als laatste! Hoe konden ze ’t weten. Tijdens de quiz kon iedereen weer genieten van een lekkere zuiderse cocktail en bordjes gemengd en ‘guacam-oké’, op en top verzorgd door Jan – chef on the move – en Annemie. Jolien, Silke, Bart, Thibault, Geert en Kristine zorgden voor een vlotte bediening. Ook de tombola bracht een aardig centje op ten voordele van Broederlijk Delen. We hadden heel wat prijzen in petto die vlot hun weg vonden naar een nieuwe eigenaar, ook de hoofdprijs: een bon ter waarde van 300 euro om te benutten in een Vayamundo-vestiging. Waarvoor dank! Niemand ging trouwens met lege handen naar huis. Ook nu kreeg iedereen een over(h)eerlijk groentepakket van Biobelloplus, vers en van eigen grond uit de tuin van het biologisch bedrijf De Lochting in Roeselare. Gezond, lokaal en biologisch. Zo legden we meteen de link met de boeren in Guatemala.
En wat was ook alweer de link met P. Bruegel de Oude? Voor wie dit jaar achter het net viste, hou alvast zaterdag 14 maart 2020 vrij. Een gezellige avond met vrienden én steun aan Broederlijk Delen… je slaat er twee vliegen in één klap mee!

Kids@WorldQuiz

De lichte zweetgeur die ’s avonds werd waargenomen was ongetwijfeld te wijten aan de inspanning van de zestig vormelingen, uit de federatie Mariakerke en pastorale eenheid Kana, die in de namiddag al hun uiterste best hadden gedaan tijdens de Kidsquiz. Zij maakten kennis met de tienjarige Sharon en het dagelijkse leven in Guatemala. Ook nu hadden Bart en Dries opnieuw gezorgd voor een verscheiden waaier aan vragen en doe-opdrachtjes, waarbij de ‘stem’ een constante was doorheen de quiz. Een dikke merci aan dit duo is hier zeker op zijn plaats! De kinderen kregen tijdens de pauze een variatie aan gezond fruit, zo werd ook hier de link gelegd met de campagne ‘Holy Guacamole’ en het protesterende fruit. Het groepje ‘Zoals’ uit Zano (Zandvoorde) eindigde als eerste, maar uiteindelijk mogen drie klassen met zijn allen naar MuZeeUm voor een creatieve sessie. Een gelezen stripverhaal werd ingewisseld tegen een nieuw exemplaar en zo keerden ook de andere kinderen tevreden huiswaarts.

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail