Campagne in tijden van corona

“De solidariteit wordt niet geannuleerd”

Beste sympathisant van Broederlijk Delen

De coronacrisis laat zich voelen. Momenteel worden er drastische maatregelen genomen in de strijd tegen corona. Gezondheid boven alles! Vanuit de overheid en Broederlijk Delen nationaal werd sowieso al gesteld dat alles moest geannuleerd worden tot vrijdag 3 april, en wellicht ook langer. Voor Broederlijk Delen als organisatie in deze periode van het jaar is dit een mokerslag … maar ook voor ons, als organisator van bepaalde acties, is het dat evenzeer.

“Een beslissing met grote impact, maar op dit moment tellen enkel solidariteit met de meest kwetsbaren in onze maatschappij en de nodige burgerzin.”

Zo moest Broederlijk Delen Mariakerke noodgedwongen de Noord-Zuidquiz en de Kidsquiz afgelasten. Rond de terugbetaling van het inschrijvingsgeld nemen we in elk geval nog contact op. Eind maart gaan ook de viering en het solidariteitsmaal niet door. Ook hierrond zullen we op een later tijdstip terug communiceren. Maar ook de collectes kunnen niet gehouden worden omdat de liturgische vieringen eveneens zijn opgeschort. Het blijft een spijtige zaak, zeker in tijden waarin solidariteit met de meest kwetsbaren in onze samenleving meer dan ooit nodig is.

Een enthousiaste Geert geeft een woordje uitleg voor het filmpje van de koffiestop
(c) eigen foto

De koffiestop is ondertussen wel achter de rug. Maar we mochten er uiteindelijk enkel staan op vrijdag, wat betekent dat we geen al te grote opbrengst hebben. Gelukkig konden we rekenen op een aantal enthousiaste vrijwilligers, die het beste van zichzelf gegeven hebben, waarvoor dank! Er werd zelfs een heus filmpje gemaakt dat in één van de komende weken verschijnt op Kerknet. We plaatsen het zeker ook op onze website.

Deze tijdelijke maatregelen betekenen evenwel niet het einde van onze solidariteit met de mensen uit het Zuiden. Zodra de gelegenheid er weer is, gaan we samenzitten en bekijken we hoe het verder kan. De werkgroep zal zich beraden op welke manier we Broederlijk Delen, ook buiten de campagneperiode, kunnen steunen. Want als deze huidige toestand ons één ding leert, dan is het dat (broederlijk) delen zich niet beperkt tot een campagne in de vastenperiode. We zien dat mensen wereldwijd meer dan ooit op een creatieve manier met elkaar ‘delen’. Delen doet goed, nu meer dan ooit.

Maar… bij de pakken blijven zitten en ‘niets doen’ is geen optie. We nodigen iedereen uit om Broederlijk Delen en haar partners op een andere manier te ondersteunen. Zo kan je bij ons een set van 5 wenskaarten kopen op bijzonder papier van vers gemaaid gras. Ecologische kaartjes met een boodschap voor iedere gelegenheid. Prijs per set van 5 kaarten met envelop is 10 euro. Je kan ze bestellen bij Johan Vervaeke via 0499 43 43 64 of via broederlijkdelen.oostende@gmail.com. Deze zullen bezorgd worden van zodra het kan.

“Stort het geld dat je anders zou uitgeven aan een koffiestop, het solidariteitsmaal of de omhaling op onze rekening. Zo kunnen wij na de coronacrisis de solidariteit met onze partners in het Zuiden verderzetten. Dankjewel hiervoor.” Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen.

Delen kan ook heel eenvoudig door middel van een gift. Je kan een bedrag overschrijven op het rekeningnummer BE12 0000 0000 9292 met gestructureerde mededeling +++201/1000/50493+++ of online storten via www.broederlijkdelen.be/gift.

Jouw vrijgevigheid maakt een groot verschil, voor Ndeye, Alassane en Saratou uit Senegal, maman Bienvenue uit Congo en Herman en Maria José uit Colombia. Zij zijn de mensen waarvoor we delen en herverdelen. Je kan hun verhalen wekelijks nalezen in Kerk&Leven of via www.broederlijkdelen.be/delen-doet-goed.

Alvast bedankt voor je solidariteit. Voor de partners in het Zuiden tellen nu alle beetjes. Delen doet goed. Nu meer dan ooit.

de werkgroep Broederlijk Delen Mariakerke

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail