The international day of solidarity with the Palestinian people

Vrijdag 29 november – 19.00 uur – Hazegraskerk (Oostende)
GAZA IN THE PICTURE

Jaarlijks is 29 november The International Day of Solidarity with the Palestinian People.In onze werkgroep van Olijven en Dadels dachten we dat het dit jaar op vrijdag 29 november 2019 wel een uitstekende gelegenheid zou zijn om Gaza in the picture te zetten.Het is niet omdat Gaza niet meer dagelijks in het nieuws komt, dat de situatie er opgelost is. Het tegendeel is waar.Rond de 2 miljoen Palestijnen leven er door de Israëlische blokkade onder dagelijkse mensenrechtenschendingen en elk nieuw rapport van de Verenigde Naties waarschuwt voor een ongeziene humanitaire catastrofe.

Omdat wij niet naar Gaza kunnen, kunnen we Gaza wel naar hier brengen, dachten we.En we slaagden er in 3 mensen bijeen te krijgen die ons de dagelijkse realiteit in Gaza onder de neus duwen: Fady Alghorra komt uit Gaza, kreeg politiek asiel in België en werkt momenteel als communicatiemanager bij het European Volunteer Center in Brussel. Hij werkte eerder als filmmaker, producer, editor en director in Gaza. Hij werkte ook verschillende jaren in Gaza in dienst van de VN (UNRWA). Hij vertelt over zijn ervaringen om te moeten leven in Gaza. Brigitte Herremans, ondertussen ook een bekend TV-gezicht geworden door haar verschillende tussenkomsten in Ter Zake en De Afspraak, is Midden-Oostende experte en volgt de toestand in Gaza op de voet. Reginald Moreels associeer je misschien niet onmiddellijk met Gaza, maar de voorbije jaren kreeg hij van Artsen Zonder Grenzen als oorlogschirurg ook een missie in Gaza. En zijn getuigenis over Gaza hoor je misschien liever niet als je die avond rustig wilt gaan slapen, maar dompelt ons niettemin onder in de realiteit.

Ben je begaan met vrede en mensenrechten in Israël/Palestina,wens je geïnformeerd te worden over de realiteit in Gaza,dan wil je er op 29/11/2019 zeker bij zijn.
Heel hartelijk welkom,en noteer alvast de datum in je agenda,

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail